Blog Post

Eerste applicatie

2022-06-16

In het 2e semester van mijn eerste jaar aan het Windesheim moesten we een java applicatie bouwen, ik had gekozen voor het semester die zich meer focust op het coderen dan netwerken of business. Dit semester was aanzienlijk moeilijker dan de vorige, dit kwam ook omdat ik meer werk op me nam buiten mijn studie. Ik begon met 32 uur per week naast mijn studie werken en ben ik voorzitter geworden van de ICT commissie van mijn studentenvereniging die een compleet nieuwe website nodig hadden.

Voor het project moesten we een monitoring applicatie bouwen die bestaande infrastructuur kan monitoren door de SLA te checken en een tool die op basis van objecten de hoogte uptime kan bedenken. Ik heb in mijn eentje de monitoring gedeelte gebouwd die de SLA checkt, dit heb ik natuurlijk uitgebreid aangezien ik weer een 9 wou halen voor realisatie. Dit heb ik gedaan door de functie toe te voegen om andere servers ook te kunnen toevoegen en niet alles voor te programmeren. Verder ook een agent gemaakt die de de CPU, RAM en opslag checktr en vervolgens in de applicatie mooi laat zien.

Het begint met een mooi overzichts pagina met alle projecten, hierbij krijg je keuzes voor bestaande of om een nieuwe te maken:

Nadat er een project is geselecteerd komt er een overzicht van alle servers en specificaties daarvan:

Door op statistieken te klikken komen er grafieken van de prestaties met opties om te filteren:

Van dit project heb ik vooral geleerd wat er voor nodig is om een applicatie professioneel te bouwen in een teamverband en de communicatie daartussen.